Blog

İzmir’de Boşanma Avukatı Arayanlara Kapital Hukuk’u Tavsiye Ediyoruz

Bir psikiyatri sitesinde boşanma avukatı hakkında bir yazının bulunmasını garip bulabilirsiniz. Belirtmeliyim ki çift terapisti olarak evli hiçbir çifte boşanmalarını tavsiye etmeyiz. Bununla birlikte boşanma süreci kaçınılmaz olduğunda bu sürecin özellikle çocuklar başta olmak üzere travmatik olmaması için etik davranan ve bu sürecin psikolojik yönlerini bilen bir avukat bulmanız önemlidir.

Anlaşmalı Boşanma

Anlaşmalı boşanma sürecini kısaca açıklamak gerekirse çiftler tek bir avukata vekalet vererek ya da kendi avukatlarının birlikte hazırladığı anlaşmalı boşanma protokolü hazırlanarak anlaşmalı boşanma davası aile mahkemesi nezdinde avukatlar aracılığıyla açılır. Anlaşmalı boşanma için çiftlerin en az 1 yıl evli kalmaları ve çekişmeli boşanmanın aksine mahkemeye en az bir kez bizzat gelmeleri gerekir. İyi bir boşanma avukatı mümkün olduğu kadar çekişmeli boşanma yerine süreci anlaşmalı boşanma yoluyla çözümlemeye çalışır.

Çekişmeli Boşanma

Çekişmeli boşanma sürecinde ise taraflar kendi avukatları aracılığıyla süreci ayrı ayrı takip ederken talep ve iddialarını ayrı ayrı aile mahkemesine sunarlar. Tarafların iddialarını ispatı ölçüsünde aile mahkemesi süreci karara bağlar. Çekişmeli boşanma davası, anlaşmalı boşanmaya kıyasen daha uzun ve psikolojik açıdan tarafları daha olumsuz etkilemektedir.

Bir psikiyatrist ya da psikologla iş birliği içinde çalışmayan avukatların boşanma sonrası süreçte boşanan eşlerin ve çocukların yaşamlarının geri kalanındaki ilişkilerini olumsuz etkileyecek yanlış bazı tutumlar içine girdiklerini görüyoruz. Örneğin çocukların velayeti eşler arasındaki kavganın bir parçası olmak yerine çocuğun psikolojisi açısından en doğru kararın verilmesi gerekir. Diğer bir yanlış da avukatların daha önce psikolojik yardım almış olan karşı tarafın bu durumunu aslında sürece hiçbir faydası olmayacağı halde mahkemeye taşıyabilmektedir. İyi bir avukat bir psikiyatr ya da psikolog ile görüştükten sonra bu süreci mahkemeye hiç taşımayabilir.

Eşin “Akıl Hastası” Olduğunu İddia Etme

Avukatların sık yaptığı bir hata karşı tarafın “akıl hastası” olduğunu ileri sürmektir. Mahkemeler bu iddiayı genellikle bir psikiyatri heyetine değerlendirmek üzere yönlendirirler.

İzmir’de avukatlık hizmetleri sunan Kapital Hukuk bürosu psikiyatrist olarak benden ve Psikoaktif Psikoterapi Merkezi psikologlarından danışmanlık hizmeti alarak boşanmayı gereksiz yere daha uzatan ve psikolojik açıdan travmatik hale getiren gereksiz iddialardan uzak dururlar. Daha önce çift terapisi almış olun ya da olmayın bu nedenle İzmir Boşanma Avukatı arayışınızda size Kapital Hukuk Bürosunu ve Avukat Harun Ümit Eren’i tavsiye ediyoruz.

Bu yazı yorumlara kapanmıştır.

İzmir’de Boşanma Avukatı Arayanlara Kapital Hukuk’u Tavsiye Ediyoruz

Bir psikiyatri sitesinde boşanma avukatı hakkında bir yazının bulunmasını garip bulabilirsiniz. Belirtmeliyim ki çift …

Dikkat eksikliği hiperaktivite bozukluğunun tarihçesi.

Dikkat Eksikliği Hiperaktivite Bozukluğu’nun Kısa Tarihçesi

Dikkat Eksikliği Hiperaktivite Bozukluğu İcat Edilmiş Bir Hastalık mıdır? Dikkat Eksikliği Hiperaktivite Bozukluğu …

Nasıl psikiyatrist olunur?

Nasıl psikiyatrist olunur? Nasıl terapist olunur? Psikoterapi Eğitimi.

Üniversite sınavına hazırlanan bazı lise öğrencileri bana nasıl psikiyatrist olunacağını soruyorlar. Öncelikle …